Digital Signage in the Antwerp Smart City
Projectinfo
Steden evolueren voortdurend dankzij de opkomende technologie. Met digitale technologie die een revolutie teweegbrengt in de wereld zoals wij die kennen, beginnen nieuwe 'Smart Cities' zich aan te passen om het leven van bewoners met behulp van digitale technologie te verbeteren. Een van de steden die hierbij het voortouw neemt, is de stad Antwerpen in België.
De 'Antwerpse Smart Zone' is een organisatie die gebruik maakt van technologie om het leven aangenaam en veiliger te maken voor de mensen die er wonen door middel van diverseprojecten. Ze hebben ons benaderd voor een van deze projecten over 'Secure Crossing' waar ze op zijn zoek waren naar Digital Signage.
Het project 'Secure Crossing' gaat over het monitoren van de redenen waarom voetgangers rode lichten op drukke kruispunten negeren en tracht oplossingen te vinden om dit gedrag te veranderen. Voor het eerste deel van dit studieproject is er een druk kruispunt in Antwerpen waar 5 wegen elkaar ontmoeten en een tram door het midden rijdt. Een camera wordt aan beide zijden van de weg geplaatst en registreert alle voetgangers die oversteken. Met behulp van hun speciale creëerde software wordt het aantal mensen dat op rood en groen licht kruist geregistreerd. Deze informatie moet dan worden weergegeven op een 22" Outdoor advertising displays die geïnstalleerd worden op het kruispunt. Naast deze gegevens wilde Stad Antwerpen ook enkele quizvragen over de stad weergeven om de mensen die effectief wachten op het groen licht even te vermaken.
De oplossing
Voor dit project hebben we twee 22" Outdoor Advertising Displays geïnstalleerd. Deze zijn de kleinste buitenreclamedisplays die wij aanbieden en kan worden gemonteerd op veilige palen. De schermen zijn perfect uitgerust om de ontberingen van het buitenmontageproces op te hangen. De IP65-behuizing biedt bescherming tegen regen en stof. Het interne interne temperatuurregeling systeem van de schermen regelt de weergave van de display voor het bewaren van de optimale temperatuur. Het Antwerpse klimaat is het hele jaar door mild dus er waren geen aanpassingen nodig. De robuuste behuizing is veilig tegen vandalisme en zorgt ervoor dat alle interne componenten van het scherm zijn beschermd. De interne mediaspeler van de displays kon draait de nodige software met en heeft Wi-Fi om internettoegang mogelijk te maken.
Resultaten
Het project is in maart 2019 live gegaan met een enorme mediabelangstelling over het experiment. "Op dit moment zijn de schermen afgesloten, om het verschil te vergelijken met de periode dat de schermen online waren", zegt Koen Kennis, Antwerpse politicus verantwoordelijk voor mobiliteit, financiën en toerisme. Het experiment is nog steeds aan de gang om de gegevens van vroeger te kunnen vergelijken en om te zien of de Outdoor Displays echt een verschil gemaakt op het gebied van verkeersveiligheid. Als de proef succesvol wordt geacht, kan het project uitgerold worden over de volledige stad.