Voorstelling ETCS-systeem Infrabel

Licht

Licht vakkundig geïntegreerd in uw audiovisueel totaalconcept.

Geluid

Waar ook in de zaal, op elk zitje wenst u een glashelder geluid.

Beeld

U wil de juiste projector of het geschikte scherm voor uw ruimte.

KENNIS INDRUK TRENDS NIEUWS

Verkoop, verhuur en installatie van audiovisuele producten en diensten voor kleine en grote ondernemingen.

Voorstelling ETCS-systeem Infrabel

Production Manager Play AV: Tom Van De Veire

Op maandag 29 februari werd in het kader van de UIC ERTMS World Conference 2016 ook het ETCS-systeem voorgesteld door Infrabel, de Belgische spoorinfrastructuurbeheerder. De voorstelling vond plaats in twee treinen van het type Desiro. Beide treinen vertrokken vanuit Brussel en reden naar Luik en Antwerpen. PLAY nam de audiovisuele ondersteuning op zich met de installatie van 12 schermen en 24 luidsprekers per trein. Verder bevestigden PLAY-technici vier camera’s voor- en achteraan de trein om de presentatie aan te vullen met live-beelden van de technologie in de sporen en de stuurpost.

 “Het ETCS-Masterplan vergt een gezamenlijke inspanning van Infrabel en NMBS die streeft naar maximale veiligheid, de beste ergonomie voor treinbestuurders, hogere betrouwbaarheid van de spoorsignalisatie, een verhoogde capaciteit van het netwerk en volledige interoperabiliteit.” Infrabel.be

Het Europese TreinControle Systeem (ETCS)

Het ETCS-systeem is een compleet veiligheidssysteem met een permanente snelheidsbewaking en een automatische noodstopfunctie. Het Europese treincontrolesysteem is uitgerust in zowel de spoorinfrastructuur als in de treinen zelf. Kortweg filtert het systeem ‘menselijke fouten’ zodat een treinbestuurder bijvoorbeeld de maximale snelheid niet kan overschrijden en/of de remcurve niet naleeft. Controleren en indien nodig corrigeren zijn de twee keywords van het systeem.

Meer info op:
https://www.youtube.com/watch?v=jNh12Q3BuOM

https://www.youtube.com/watch?v=c7_-KmNGySE