Maak kennis met de prachtige Molla Gürani Moskee in Lier

Licht

Licht vakkundig geïntegreerd in uw audiovisueel totaalconcept.

Geluid

Waar ook in de zaal, op elk zitje wenst u een glashelder geluid.

Beeld

U wil de juiste projector of het geschikte scherm voor uw ruimte.

KENNIS INDRUK TRENDS NIEUWS

Verkoop, verhuur en installatie van audiovisuele producten en diensten voor kleine en grote ondernemingen.

Maak kennis met de prachtige Molla Gürani Moskee in Lier

Author: 
Play AV

Sinds vorig jaar treedt De VZW Vtal (de Vereniging Turkse arbeiders Lier) naar buiten met de moderne en elegante Molla Gürani Moskee, of Tulpenmoskee. De finale afwerking van deze moskee dit jaar ging dan ook gepaard met tal van mooie en lovende reacties. Recent heeft Play AV de moskee voorzien van  een professionele camera- en audio installatie waardoor de communicatie en betrokkenheid met de bezoekers op elk niveau versterkt is geworden.  

De VZW is tot stand gekomen doordat de eerste Turken die zich in Lier gevestigd hadden zich hebben verenigd. Door de verwijzing naar Molla Gürani, één van de belangrijkste leermeesters van Sultan Fatih Mehmet, kiest de vereniging voor een actieve invulling van het samen-leven met de ganse Lierse bevolking. Het stimuleren van participatie en deelname aan het maatschappelijk weefsel is voor het bestuur dan ook één van haar belangrijkste opdrachten. Daarbovenop hanteren de Lierse Turken de gedachtegang dat de moskee toegankelijk is voor iedereen en willen zij iedereen de hand uitreiken.

De uitdaging voor de Vereniging Turkse Arbeiders.

Voor de vereniging is het woord veiligheid prioritair aangezien de vzw op een groot domein gevestigd is.  Enerzijds moet iedereen op een veilige en rustige manier kunnen deelnemen aan alles wat de faciliteiten aan te bieden heeft én moeten de bezoekers hun geloof op een veilige manier kunnen beleven. Anderzijds had de vereniging nood aan een duidelijke communicatie in en rond de moskee onder al haar leden en tussen de imam en haar leden.”

Om in deze noden en wensen te voorzien viel de uiteindelijke keuze voor een Axis camerasysteem en een Bose audio installatie. Verschillende redenen waren hiervoor doorslaggevend: het systeem moet uitbreidbaar zijn voor eventuele toekomstige bijgebouwen, bestuurbaar zijn via een smartphoneapplicatie, een groot geheugen omvatten en elke installatie moet vanuit elk gebouw afzonderlijk bediend kunnen worden.

Gezien de prijs/kwaliteit, service en reputatie van Play AV kan ik heel duidelijk zeggen dat wij zeer tevreden zijn over het behaalde resultaat zowel voor de audio- als voor de camera installatie. Het is dan ook belangrijk voor ons om hierin een vertrouwelijke lange termijn partner te kunnen hebben. Veysel Gungor – VZW VTAL

De communicatie is op elk niveau versterkt.

Dankzij de Bose audio installatie wordt het oproep tot bidden in elk gebouw gehoord. Bij de situatie voordien namen veel bezoekers steeds plaats vooraan de moskee zodat men de preken van de imam duidelijk konden horen. Met de vernieuwde installatie is dit niet meer nodig en kan iedereen zich rustig verspreiden, alles mee horen en actief meedoen..

Verder voelen de mensen zich veel meer betrokken in alles wat er binnen en rondom het domein gebeurt. Dit alles uit zich in een aangenamere sfeer, een professionelere uitstraling en een veiliger gevoel.